Bijeen­komst

De kinderen van De LeerOnderneming hebben op woensdag 25 mei voor het eerst met elkaar kennis gemaakt. Ze hebben een blik geworpen in hun toekomstige lokaal, waar op dat moment diverse werklui bezig waren om het helemaal klaar te maken voor hun komst in augustus. Ze waren onder de indruk van de hoeveelheid ruimte en heel nieuwsgierig naar de verdere inrichting van het lokaal. Gelukkig was er een tekening waarop ze konden zien hoe het lokaal eruit gaat zien als alles klaar is. Daarna was het tijd om elkaar beter te leren kennen.

En dat kan prima met een spelletje bingo, maar dan wel met een bijzondere versie. De bingokaart bevatte diverse beschrijvingen die op iemand van toepassing konden zijn. De bedoeling was dat ze door elkaar vragen te stellen, zo veel mogelijk namen bij de beschrijvingen moesten krijgen. En een rijtje vol betekende Bingo! En zo weten de kinderen nu van elkaar of ze een muziekinstrument bespelen, of ze weleens in een tent slapen en of ze een huisdier hebben.

Na een drankje en een hapje was het tijd om aan de slag te gaan met de meegebrachte persoonlijke foto’s. De kinderen hebben allemaal een persoonlijk verhaaltje of gedichtje bij de foto’s geschreven en het daarna in een collage samengebracht. Deze zal worden verwerkt in een verrijdbaar scherm dat in het lokaal van De LeerOnderneming komt te staan. De tijd vloog voorbij en voor ze het wisten was het tijd om naar huis te gaan. Maar wel met de belofte om binnenkort nog een keer bij elkaar te komen. En daar heeft iedereen heel veel zin in!