Wie zijn wij

In het schooljaar 2015/2016 heeft het bestuur van OZHW voor PO en VO de opdracht aan het Ridderkerkse primair (PO) en voortgezet onderwijs (VO) gegeven om 10 – 14 onderwijs in Ridderkerk te realiseren.

De afgelopen twee schooljaren is door zowel collega’s uit het PO als uit het VO hard gewerkt om de eerste twee jaren van De LeerOnderneming te ontwikkelen.
En ook in het schooljaar 2018/2019 werken er 9 ontwikkelaars samen om de modules voor het tweede leerjaar van De LeerOnderneming te ontwikkelen.

De verschillende domeinen zijn verdeeld onder de ontwikkelaars. Iedere donderdag komen deze ontwikkelaars samen om modules voor hun domein te ontwikkelen.

De verdeling van de ontwikkelaars is als volgt:
Culture – Maaike Ouwerkerk (PO) en Jacqueline Hofman (VO)
Communication – Allyssia Sevenhuijsen (VO) en Kyle Oosterling (VO)
Science – Wishal Baktawar (VO) en Herman Overbeek (VO)
Math – Klaas van der Hoek (directeur De LeerOnderneming VO)
Creation – Inge van Rossum (VO)

De Ontwikkelaars van De LeerOnderneming
Het team van De LeerOnderneming

Het team van De LeerOnderneming.
Leerjaar 1: Mandy Lansink en Maaike Ouwerkerk
Leerjaar 2: Miranda Hansen
Leerjaar 3: Carmen te Boekhorst
Creation: Inge van Rossem
Gym: Ronald Barkmeijer
Onderwijsassistent: Jessica van der Wal

Een belangrijke onderdeel van De LeerOnderneming is de aanmeld-, intake- en plaatsingsprocedure. Maaike Ouwerkerk (projectleider en leerkracht) en Allyssia Sevenhuijsen (basispsycholoog en ontwikkelaar) vormen samen de aanmeld-, en intakecommissie. Zij voeren de motivatiegesprekken met kinderen, ouders, leerkrachten groep 6 en intern begeleiders. En samen met de Klaas van der Hoek (directeur VO) en Debby Wernke (directeur PO) vormen zij de plaatsingscommissie.