Merijn vindt deze school modern

Op De LeerOnderneming  werk je niet echt meer in een schrift waar je de antwoorden erbij moet schrijven.

Hier krijg je een kaart. Op de kaart staat een soort uitdaging die je dan moet voltooien. Bij die uitdaging zitten ook bouwstenen. Een bouwsteen is een vaardigheid waar je rekening mee moet houden. Bijvoorbeeld: ik denk kritisch of ik werk samen.  Een uitdaging kan meerdere kaarten hebben. Bijvoorbeeld bij Culture ging je eerst informatie verzamelen over de jagers en verzamelaars, daarna ging je een tijdlijn maken en als laatste maakte je met een groepje een filmpje op greenscreen.

Een greenscreen is een groen doek en als je dan filmt met een app komt er een plaatje achter je, als je dat instelt. Dat is leuk want dan kan je bijvoorbeeld een leeuw achter je zetten of de lucht en dan lijkt het alsof je vliegt. Als je een informatief verhaal maakt over de Romeinen of Grieken, kan je dat op je computer doen. Dan kun je het in verschillende kleuren, grootte  en lettertype doen.

Met Creation heb je ook kaarten, bijvoorbeeld dat je muziek, een toneelstuk, een dans of iets anders moet maken.

We krijgen ook nog opdrachten dat we ergens heen moeten en daar iets doen of onderzoeken.

Bij ons krijg je zo’n kaart en daarvoor heb je 1 of 2 weken de tijd om hem te maken. Daarna krijg je nog een kaart over hetzelfde onderwerp en de laatste kaart is dan een soort toets . De hele uitdaging duurt 6 weken.

Bij ons doen we ook oudergesprekken, maar ook een soort presentatie . In die presentatie laten we zien welke dingen we die zes weken hebben gedaan. Dat is de eerste keer heel spannend. Het grootste verschil is eigenlijk leren door doen.